The Scills is ontstaan uit studiomuzikanten die elk stuk voor stuk een heel palmares aan platen op de markt hebben, of hebben meegewerkt aan talrijke successen van andere artiesten. Gedreven door hun vak, besloten ze in 2014 om hun muziek te bundelen: de muziekgroep The Scills was geboren. Bewust namen ze het eerste jaar als opstap naar een diepere sound en zo creëerden Tom & Tom, Marc, Leo en Jean-Pierre hun eigen scills-pop die ze op diverse podia als Try-Out lanceerden.
Vanaf 2015 gaat The Scills als muziekgroep verder, gezien de talrijke blijken van waardering en werken momenteel als gedreven muzikanten aan een eigen product.

Jean-Pierre DagheletWe schrijven 1973, JEAN-PIERRE Daghelet bracht zijn eerste werk op vinyl uit en dit met het befaamde trio uit die tijd Lennart, Messagie & Daghelet. En zo bleek "And I love her" een écht schot in de roos, want de Benelux, Frankrijk en Duitsland lagen aan hun voeten.
Met die bezetting brachten ze nog twee singels uit "Sleeping with my dog" en "You can make it better". Deze nummers werden destijds goed geplugd op de toenmalige nationale BRT-radio en TV. Er was nog geen sprake van vrije radio, maar de voorloper van VRT had wel soms enkele miljoenen luisteraars.

EMI was hét platenlabel dat wereldwijd gezien werd, deze hadden een zusterfirma IBC, waarop in 1976 een eerste platencontract werd getekend. Daarvoor werd de groepsnaam veranderd naar HUSH.

En ja, het was weer bingo: hun eerste single "Oh me oh my" werd weerom een hit. TV in Duitsland voor Musicladen. Avro’s Toppop en ook onze nationale zender hielp mee aan dat succes. Er volgden snel nog een paar singles en een album dat 20.000 exemplaren verkocht, alleen al bij ons.

In 1979 was het zowat uitgeblust met deze 'teenybobber'-band. Dan richt Jean-Pierre Daghelet met de leden van Hush een nieuwe groep op, BOXER, zo hadden ze een deal bij ene grote in de muziekwereld, platenbaas JOHNNY HOES. Er werd een legendarisch nummer opgenomen "Break it up", dat het zeker niet slecht deed in 1980. Doch later in '86 werd deze heropgenomen door ene CARL LEWIS, de atleet met zes gouden medailles op de Olympische Spelen. Dit werd mega in gans de wereld! Een dikke hit.

Daarna schreef auteur-componist JEAN-PIERRE DAGHELET constant nummers voor iets minder bekende en bekende artiesten, zoals:

  • BARBARA DEX - 1997 - nummr uit Windkracht 10, "Don’t run away".
  • YASMINE - "Met jou wil ik meer".
  • SILVY MELODIE - "Tien".
  • BART HERMAN - 1993 - "Nooit".
  • ANGIE DYLAN - "In the dark".
  • GABRIELLO HEMEL - 2013 - "Zonder tijd"
  • DE ROMEO'S - 2015 - "Wat ze doet "
  • ROBBIE LONGO

JEAN-PIERRE DAGHELET, nu bij:
The Scills, meer dan een popgroep !

Leo Janssens

Leo Janssens, een échte bij The Scills

LEO JANSSENS is afkomstig uit een familie beroepsmuzikanten, zowel in de klassieke- als jazzwereld waren zij actief, zodat Leo een erg brede basis voor alle muziekstijlen meekreeg. Leo is van jongsaf aan bezig met dé muziek. Hij is dus van alle markten thuis en is een échte 'rot in het vak' zoals men dat zegt.

Je moet LEJO alias LEO JANSSENS zijn voetwerk in het oog houden tijdens een optreden, dit alleen al is show. Niet dat hij staat te dansen tijdens die optredens, maar het is dan wel weer zo een speciaal moment dat hij uit zijn kastjes weer eens ander klanken tevoorschijn tovert. Hij is gewoon een perfectionist.

Als je aan Lejo denkt, denk je aan gitaar, gitaar en nog eens gitaar.

Nooit weet iemand welke gitaar hij zal gebruiken, hij werkt gewoon aan dat ene concert of optreden dat die dag hem brengt. Het klink dan ook altijd anders maar altijd perfect. Zijn harmonieën en ritmes, waarvan de gemiddelde mens in de knoop raakt, zijn voor hem naturel. Lejo weet ook aan elk akkoord een nootje toe te voegen om het meer diepgang, spanning, bluesness of Jazz te geven.
Dit maakt deel uit van de typische scills-pop of scills-sound.

Dit gitaarwerk werd door andere artiesten steeds meer opgemerkt, zodat de Vlaamse (BE) showbizz hem meermaals vroeg om in te springen. PATRICK ONZIA en vele anderen maakten er dankbaar gebruik van.

Buiten het ware gitaarwerk bij The Scills, stond LEO voorheen tevens mee aan het koord te trekken bij bekende groepen als BILJARTEN NA HALFTIEN en het Antwerpse FILET D'ANVERS. Dit deed hij dan niet alleen als muzikant, maar ook als zanger en producer.

Zijn bakermat Antwerpen, vroeg hem ook als auteur en componist. Hier zijn dan vooral de groepen FILET D'ANVERS en VANTSTAD te vernoemen.

LEO JANSSENS, nu bij:
The Scills, meer dan een popgroep !

Marc Ségal
Marc Ségal, of hoe Woodie Waxx The Scills vervoegde

Marc SEGAL kwam al op zijn 9de levensjaar in de ban van het drumstel. Samen met zijn broer imiteerde hij de populaire Shadows (de jaren '70) in een eerste groepje. Voeg daar nog eens de invloeden van The Beatles bij en UP TO DATE was geboren.

Op het bekende platenlabel Ronnex werd "In the street" uitgebracht, doch onder de groepsnaam WOODRUFF, een vervolgverhaal van UP TO DATE die de juiste 'beatlook' bleek te hebben.

Wat denk je als een reus als platenfirma Philips naar je kijkt?
De jaren van het ene na het andere groepje waren voorbij en een ex-collega bevriend muzikant, speelde in de Nederlandstalige rockgroep MAGENTA. De groep was bezig met de voorbereiding van de opnamen voor hun eerste LP, die de titel van deze groep "Magenta" meekreeg. Een dergelijk aanbod kon en mocht Marc SEGAL niet afslagen.

Het werd een avontuur dat van Marc Ségal en de band "BV's-avant-la-lettre" maakten. Veel radio en TV-optredens volgden. Nederland lonkte en de trein van bekendheid was een feit, talloze optredens en een regelmatig tourcircus met een groepsshow. Hierin zaten ondermeer Zjef van Uytsel, Urbanus, Wim de Craene, Johan Verminnen e.v.a. Maar de samenwerking werd ook steeds meer een koppeling met artiesten als Rob de Nijs, Robert Long en Astrid Nijgh....

Om Abba te kunnen ontmoeten, meer nog, persoonlijk te leren kennen, moet je deelnemen aan de voorrondes voor het Eurovisie Songfestival. Abba won een jaartje eerder met "Waterloo" en waren zo de gasten tijdens de finale-uitzending. Het doel van de groep met Marc was enkel TV-optredens binnen te halen, het werden er acht.

De tweede LP "De lifter" werd opgenomen maar had niet meer het succes gehaald van die eerste langspeelplaat, de gitarist stapte op en uiteindelijk bleven zanger en keyboard over. Het mooie liedje van Magenta was voorbij.

Tijdens die periode opereerde er ook een trio: Lennert, Messagie & DAGHELET...

Inderdaad, met Jean-Pierre DAGHELET hadden ze enkele malen samengewerkt.
Jaren later ontmoeten Marc SEGAL en Jean-Pierre DAGHELET elkaar opnieuw, maar dan als sessiemuzikant. Ze spelen samen in coverbands en bluesbands en een dansorkest met veel begeleidingswerk. Samen geven ze nadien 'masterclasses' en daar wordt Leo JANSSENS ontmoet die met Tom NASO deel gaan uitmaken van de Scills-pop-sound: The Scills!

MARC SEGAL, nu bij:
The Scills, meer dan een popgroep !

Tom Naso

Tom (Naso) Ooghe, of hoe een reclameman niet enkel reclamespots inzingt

Wellicht klinkt de stem van Tom Ooghe alias Tom NASO niet onbekend in de oren, alleen weten velen het niet. Meer dan eens wordt hij gevraagd voor het inzingen van reclamespots. Tom Naso is autodidact in zang. Hij werd veelvuldig gevraagd als backingvocal bij verschillende Belgische artiesten. Doch, ook werd zijn stemgeluid geprezen bij diverse studio-opnamen en live-optredens doorheen België, Nederland en Duitsland.

In het bekende 'Humo's Rock Rally', behaalde Tom NASO met zijn groep 'STICKS’N’STONES' (Funky Rock 'N' Soul) een tweede plaats anno 1994. Tom Naso zal uiteindelijk een 7-tal zomers fungeren als frontman van deze groep.

Ten huize van, wordt het één muzikale wereld: samen met zijn vrouw verzorgt hij nadien talloze huwelijksceremonies en recepties (samen met pianist Geert De Wever). Dit trio 'Eaze' staat bekend voor hun uitvoeringen van het genre soft-poppy-soul-ballads.

Met 'The Martin Brothers' creëerde Tom NASO een soul-motown-project. 'Smooth', stond dan weer voor jazz-pop.

Het super-live-collectief van Tom ontstaat rond het jaar 2000 onder de naam 'Boogie WonderBand' en veroverde ruim 15 jaar lang België en Nederland.

TOM (NASO) OOGHE, nu bij:
The Scills, meer dan een popgroep !